Alla inlägg under mars 2009

Av C&M - 23 mars 2009 22:45

Men var utanför öland? Halvvägs till Polen eller vad? Bättre info tack, inte för att jag kan simma ner och kolla men man blir ju lite nyfiken. Åååå, öland.... Jag blir helt tokig snart, vill ha sommar NU!!! Öland på sommaren är verkligen så mysigt om man vet att man inte ska spendera alla timmar i Borgholm eller på Djurparken (fast den var rolig när man var liten). Solnedgången vid Alvedsjöbodar, sandsranden i Köpingsvik, Golfbanan i Halltorp, plocka fläderblom utanför slottsruinen och göra saft på det(fast det var längesedan mamma gjorde det nu så jag måste se till att vi gör det i sommar) och familjen och alla vänner man kan träffa.

Bilden är från Alvedsjöbodar där det är underbart att grilla i solnedgången.

 

När jag var liten brukade jag och mina sommarvänner bygga olika formationer i stenarna som stranden är gjord av. Jag minns att jag tyckte det var väldigt roligt. Det är inte långgrunt vid de här hällarna, utan det blir väldigt djupt väldigt fort om man kliver i vattnet.


Tror jag håller på att bli galen i väntan på sommar, sol, värme och semester. Vintern är väldigt lång och jobbig i år och inte ser det ut som att det ska bli bättre inom kort heller. Undrar när våren kommer i år. Måste vi vänta långt in i april?  Det är tre månader kvar till midsommar. Inte så länge....... Det påminner mig om när jag jobbade på Kafé Kupolen. Varje dag skulle vi ringa till ett annat av kaféerna och rapportera hur mycket bröd vi hade över och vad vi behövde till nästa dag. En septemberdag ringde jag och kvinnan i andra ändan sa: nu är det bara tre månader kvar till jul! Snacka om att jag blev ställd och hade inte en aning om vad jag skulle svara. Hon såg verkligen framåt. Det gör jag också nu. Men shit vad jag vill ha sommar!


//C

Av C&M - 23 mars 2009 21:15

Fy vad jag har ont i armarna. Jag kommer ha sån träningsvärk imorgon. Idag var jag och provtränade på Nautilus och fasen vad tränaren körde med mig. Nu är det svårt att lyfta armarna och kommer att ha svårt att lyfta armarna i morgon. Tack sötnos för att du fixade maten som var jättegod idag.


Spansk köttgryta


400 gram grytbitar av nöt

4 dl   vatten

2 dl   vitt matlagningsvin

3 msk   olivolja

1 st köttbuljongtärning

3 st   lagerblad

5 st   svartpepparkorn

3 klyfta   vitlök

200 gram  morötter i bitar

200 gram   tomater i klyftor

1 st   paprika i bitar

100 gram   gul lök

0.25 tsk   kanel

0.25 tsk   mald kryddnejlika    

bladpersilja    

salt

800 gram   potatis


Lägg grytbitarna tillsammans med vatten i en kastrull. Koka upp köttet. Skumma. Tillsätt matlagningsvin, olivolja, buljongtärning, lagerblad, pepparkorn och vitlöksklyftor. Låt grytan koka i ca 75 minuter. Tillsätt morötter, tomatklyftor, paprika och lök och låt grytan koka i ytterligare 15 minuter. Smaka av med kanel, kryddnejlika och ev salt. Servera grytan med potatis. Strö på finhackad persilja.


Dock tror jag att man kan lämna matlagningsvinet utanför. Bara onödiga kalorier och nejlikan, lagerbladen och kanelen ger mycket smak.


Måndag och en hel vecka kvar till helgen men jag hoppas att den här veckan går lika fort som förra veckan gjorde. På onsdag är det löning. Äntligen! Jag har några grejor jag behöver inhandla, ansiktskräm, hudkräm, handkräm, concealer och ansiktstvätt. Drar iväg lite där.På torsdag blir det lite badminton om M mår bättre. Sen är det fredag! Tänk om det kunde gå så fort! Jag är nog lite trött på det mesta just nu och vill ha lite långledigt och komma iväg härifrån. Livet är ganska tråkit för tillfället. Tack M, du är min solstråle!


//C

Av C&M - 22 mars 2009 18:01


Må 6 april 19:00 Gefle IF på Strömvallen

     

Må 13 april 20:00 AIK på Fredriksskans

     

To 16 april 20:00 IF Elfsborg på Borås Arena

     

Sö 19 april 15:00 Halmstads BK på Fredriksskans

     

To 23 april 19:00 Örebro SK på Behrn Arena

                   

Fr 1 maj 17:00 BK Häcken på Fredriksskans

     

On 6 maj 19:00 Hammarby IF på Söderstadion

     

Må 11 maj 19:00 Trelleborgs FF på Fredriksskans

     

Sö 17 maj 17:00 IFK Göteborg på Ullevi

     

To 21 maj 17:00 Örgryte IS på Fredriksskans

     

Sö 24 maj 17:00 GAIS på Ullevi

     

Sö 31 maj 17:00 Helsingborgs IF på Fredriksskans



Det blir en tuff början borta mot Gefle som vi har haft lite problem med tidigare, vi hoppas på ett kryss där. Det är ju några nya spelare som behöver spela in sig mer i truppen. Sedan väntar AIK hemma, AIK som slutade femma förra året om jag inte missminner mig och placerade sig bäst av Stockholmslagen. En ganska svår match men jag vi ska kunna vinna den om vi går in med rätt inställning. Sedan kommer kraftprovet. Elfsborg borta. Kan bli första förlusten. Gäller att hålla ihop försvaret mot Svensson,Ischizaki(ursäkta stavningen), Jonsson och Mobaeck. Ett kryss om allt går så bra som möjligt. Sen blir det halmstad, örebro och häcken, matcher som Kalmar måste vinna om vi ska ha en chans på bucklan i år igen. Halmstad blir väl det svåraste. Den 6e maj får man nog masa sig till Söderstadion för att se dem slå Hammarby. Den största utmaningen ligger i IFK Göteborg borta den 17maj. Sedan blir det några matcher som är måstematcher för att hålla sig i toppen innan mötet med Henke Larssons Helsingborg.


Det är ganska tufft matchschema. Två matcher i veckan hela våren med några undantag. Dessutom ska de spela Svenska cupen också i april. I juni drar Champions Leaugekvalet igång. Ska bli riktigt roligt att se hur långt de når där.


Och så lilla Leksand. Jag håller på er vad som än händer. Det är fortfarande inte helt kört 18 poäng på matcherna som är kvar så kan det gå, lite beroende på hur de andra matcherna slutar. Dock är sannolikheten stor att Rögle och SSK fixar det här. Till nästa år måste det in tränare som inte godtar att vissa spelare åker på halvfart i matcherna mot de bra lagen och det måste in spelare som visar mer kamp i de viktiga matcherna. Vi kommer vara med och slåss om det i nästa års kvalserie också. Då ska vi slåss om det , inte lägga oss ner och dö direkt! Heja Sverige friskt humör, skåne ligger utanför!!


//C 


  

Av C&M - 22 mars 2009 17:05

Leksing tills jag dör.... sha la la la la la..... sha la la la la la.... sha la la la la la la leksing tills jag dör.....


//C

Av C&M - 21 mars 2009 23:02

När jag ändå skrev om dom då måste jag lägga ut några bilder. Våra sötnosar.

Av C&M - 21 mars 2009 22:21

En härlig lördag har det varigt. Lugn och skön med mycket skidor och så lite fotboll såhär på försäsongen (eller tja, allsvenskan drar ju snart igång) som slutatde med vinst för Kalmar FF! Så rooooligt! Vi åkte iväg en sväng och tittade på datorer på Media Markt och sen drog vi en sväng till Kista Galleria. Den gallerian är inte särskilt rolig. Väldigt fyrkantig och småtråkig. Och det är väldigt mycket folk på helgerna. Men det är öppet till 21 vilket gör att man kan strosa där på lördagseftermiddagen/kvällen när man inte har något speciellt för sig. Tyvärr är det helgen innan löning vilket gör att kontot inte är fullproppat och man får kika, inte köpa.


På måndag har jag bokat provträning på nautilus, nu jävlar ska jag köra igång. Får lite hjälp med friskvårdsbidrag från jobbet så nu ska jag börja träna. Jag blir kanske lite piggare om jag börjar röra på mig och det blir kanske lättare att bli av med några kilon. 


Jag längtar efter lite långledigt nu, påsk närmar sig. Då ska vi åka till Dalarna och hälsa på, om det fortfarande finns snö blir det nog lite skidåkning också. Våren är skön med tanke på de lediga dagarna som smyger sig in: påsk, valborg, kristi himmelsfärd och 6e juni(fast det är en lördag iår) gör att det går lite snabbare fram till semestern. På valborgsmässoafton fyller systersonen Tim år och vi tar ledigt den 29e för att kunna åka ner och fira killen som blir fyra år. Fan vad tiden går fort. Han var ju nyss bebis. Nu har han haft massa problem med förkylning och feber, så hög att han har varit på akuten, och sen åkte han på vattkoppor. Stackars liten.  Men det känns lite tråkigt att inte åka ner till mamma över påsk. Vi var inte nere förra året heller, då jobbade jag på påskaftonsnatten. Påsk är lite som julen, de flesta åker hem för att hälsa på så man har chansen att träffa folk som man träffar sällan annars. Dessutom tror jag mamma tycker det är kul att ha sällskap vid påsk, jag vet inte varför det känns bara så. Tyvärr så har vi katterna som gör det knepigt att åka iväg. I vanliga fall brukar våra snälla sjöstansvänner hjälpa oss med att kolla till dem i fall vi åker iväg en helg. Men just vid långhelger så åker de självklart iväg de också, och då blir det svårt för oss att lämna Brutus och Zlatan längre än två nätter. Så vi åker till Dalarna, det går fortare att åka upp dit och då kan man åka över två nätter men få ut mer av tiden. 


Imorgon tror jag vi ska åka och kolla lite på skidutrustningar, pjäxor och skidor. Jag funderar på om man ska investera i lite sånt nu när det är rea och jag har lite extra pengar. Det är skitkul att åka men åker ju så sällan nu. När jag var liten åkte vi skidor varje vinter, och vi bodde ju i Kramfors där det finns bättre förutsättningar för sånt. Jag har för mig att jag var ganska duktigt också. Hade vi bott kvar där uppe hade jag nog hållit på med utförsåkning och satsat på det om det hade visat sig att jag var tillräckligt duktig.


Imorgon är det en ny skiddag! tjoho!


//C

Av C&M - 20 mars 2009 19:12

HELG!! Vad jag har längtat. Det har varit en lång vecka och jag har varit så trött. Och så nu helt plöstsligt har jag fått besök av röda faran(gud så löjligt) igen. Det var ju bara ett par veckor sen sist. Jag kommer få anemi eller nåt. Jag förblöder. Eller nåt!


Nu när melodifestivalen är slut finns det inte så mycket att se fram emot just nu. I och för sig ska vi på Jeff Dunham när han kommer till sverige. Jag hoppas att det blir roligt och att man kommer hinna med i skämten. Det kommer väl förmodlgen gå ganska fort och skämten kommer man väl inte hinna fatta. Kul ska det bli i alla fall. Dessutom kan jag inte släppa mina tankar på sommar och sol... Åååå vad jag vill ha värme nu. Kylan har ihjäl mig snart. Jag längtar efter ett badkar att tappa upp hett vatten i och krypa ner. Men har vi något badkar?? nej! bara en dusch. Då blir man ju inte varm på hela kroppen samtidigt. I vår nya lägenhet blir det också dusch... inte nöjd med det just nu. kanske får titta på att sätta in ett badkar i stället.


Igår bjöd jobbet på Golden Hits, mat och show. Det var trevlig. Mycket god mat och en show som blev bättre ju längre den gick. Tack jobbet! Laxen var superb. Rekomenderas verkligen! Mitt problem är dock att jag kan tycka att såna där shower kan vara lite töntiga. Det är ju så överdrivet och larvigt bitvis. Folk som står på scen och gör sig till. Dock är jag väldigt imponerad av deras jobb. Servera och showa. Fy fan va trötta de måste vara när de slutar vid elva. Då har de börjat servera vid sex och sedan showat och serverat, showat och serverat lite till. Lite småjobbigt. Och sedan måste de stå ut med jobbiga människor som skriker och gapar. Impad nån? Ja! jag


I går tog Leksand beslutet. T&T fick gå. var det rätt beslut? inte vet jag, men de har ju inget att förlora. Jag hoppas de kommer igång nu och vinner mot Växjö och Västerås så de får igång självförtroendet mot AIK och kan slå råttorna. De små skadedjuren. Lite bitter är jag allt. MEN snart drar Allsvenskan igång! Heja kalmars röda bröder spela nu så kulan glöder FF! FF!


Jag har tappat lite det här med grupper som kom fort och försvann lika fort. En sån är ju Jakob Hellman. Lyssna och njut


//C

Av C&M - 18 mars 2009 22:42

Känns tungt nu...Lider.....Vet att det bara är hockey och är litet i perspektiv med tex Niemis skada och så vidare.

Men just nu så är jag så besviken. Allt som kan gå emot mitt kära Leksand går emot dom nu. Svåra skador efter fula tacklingar från hockeymördare. Okonsekventa domare som är så rädda, så rädda för hemmapublik. Korrekta mål som inte domarna uppfattar. Studsande puckar som bara INTE SKA gå in, går in.......Känns hopplöst nu men är som inbiten och härdad Leksing inte beredd att kasta in handduken riktigt än. Poängen kommer att komma och med det oxå spelarnas självförtroende och med det ännu flera vinster. Jag hoppas, hoppas, hoppas så innerligt...Och i min enfald så hoppas jag än. Nu j-vlar knyter vi näven och kör. Bryta ihop och komma igen.....Vi SKA upp. 


Leksing tills jag dör.....//Micke

Presentation

Omröstning

Röstade du på Sverigedemokraterna?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards