Alla inlägg den 23 mars 2009

Av C&M - 23 mars 2009 22:45

Men var utanför öland? Halvvägs till Polen eller vad? Bättre info tack, inte för att jag kan simma ner och kolla men man blir ju lite nyfiken. Åååå, öland.... Jag blir helt tokig snart, vill ha sommar NU!!! Öland på sommaren är verkligen så mysigt om man vet att man inte ska spendera alla timmar i Borgholm eller på Djurparken (fast den var rolig när man var liten). Solnedgången vid Alvedsjöbodar, sandsranden i Köpingsvik, Golfbanan i Halltorp, plocka fläderblom utanför slottsruinen och göra saft på det(fast det var längesedan mamma gjorde det nu så jag måste se till att vi gör det i sommar) och familjen och alla vänner man kan träffa.

Bilden är från Alvedsjöbodar där det är underbart att grilla i solnedgången.

 

När jag var liten brukade jag och mina sommarvänner bygga olika formationer i stenarna som stranden är gjord av. Jag minns att jag tyckte det var väldigt roligt. Det är inte långgrunt vid de här hällarna, utan det blir väldigt djupt väldigt fort om man kliver i vattnet.


Tror jag håller på att bli galen i väntan på sommar, sol, värme och semester. Vintern är väldigt lång och jobbig i år och inte ser det ut som att det ska bli bättre inom kort heller. Undrar när våren kommer i år. Måste vi vänta långt in i april?  Det är tre månader kvar till midsommar. Inte så länge....... Det påminner mig om när jag jobbade på Kafé Kupolen. Varje dag skulle vi ringa till ett annat av kaféerna och rapportera hur mycket bröd vi hade över och vad vi behövde till nästa dag. En septemberdag ringde jag och kvinnan i andra ändan sa: nu är det bara tre månader kvar till jul! Snacka om att jag blev ställd och hade inte en aning om vad jag skulle svara. Hon såg verkligen framåt. Det gör jag också nu. Men shit vad jag vill ha sommar!


//C

Av C&M - 23 mars 2009 21:15

Fy vad jag har ont i armarna. Jag kommer ha sån träningsvärk imorgon. Idag var jag och provtränade på Nautilus och fasen vad tränaren körde med mig. Nu är det svårt att lyfta armarna och kommer att ha svårt att lyfta armarna i morgon. Tack sötnos för att du fixade maten som var jättegod idag.


Spansk köttgryta


400 gram grytbitar av nöt

4 dl   vatten

2 dl   vitt matlagningsvin

3 msk   olivolja

1 st köttbuljongtärning

3 st   lagerblad

5 st   svartpepparkorn

3 klyfta   vitlök

200 gram  morötter i bitar

200 gram   tomater i klyftor

1 st   paprika i bitar

100 gram   gul lök

0.25 tsk   kanel

0.25 tsk   mald kryddnejlika    

bladpersilja    

salt

800 gram   potatis


Lägg grytbitarna tillsammans med vatten i en kastrull. Koka upp köttet. Skumma. Tillsätt matlagningsvin, olivolja, buljongtärning, lagerblad, pepparkorn och vitlöksklyftor. Låt grytan koka i ca 75 minuter. Tillsätt morötter, tomatklyftor, paprika och lök och låt grytan koka i ytterligare 15 minuter. Smaka av med kanel, kryddnejlika och ev salt. Servera grytan med potatis. Strö på finhackad persilja.


Dock tror jag att man kan lämna matlagningsvinet utanför. Bara onödiga kalorier och nejlikan, lagerbladen och kanelen ger mycket smak.


Måndag och en hel vecka kvar till helgen men jag hoppas att den här veckan går lika fort som förra veckan gjorde. På onsdag är det löning. Äntligen! Jag har några grejor jag behöver inhandla, ansiktskräm, hudkräm, handkräm, concealer och ansiktstvätt. Drar iväg lite där.På torsdag blir det lite badminton om M mår bättre. Sen är det fredag! Tänk om det kunde gå så fort! Jag är nog lite trött på det mesta just nu och vill ha lite långledigt och komma iväg härifrån. Livet är ganska tråkit för tillfället. Tack M, du är min solstråle!


//C

Presentation

Omröstning

Röstade du på Sverigedemokraterna?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards