Alla inlägg under juni 2009

Av C&M - 8 juni 2009 18:29

Då var måndagen avklarad jobbmässigt. Vi somnade i skaplig tid igår vilket skulle ha inneburit 8 timmars sömn i natt om jag hade fått sova hela natten.  vid fyra vakande jag av en katt som var väldigt sugen på att vara uppe i ansiktet på mig. Jag försökte mota bort honom men det gick inge vidare. Han började gosa och trampa och jag hade inte hjärta att ta bort honom. Sedan gick M då vaknade jag också. Men det var ändå två härliga timmars sömn kvar.... trodde jag.... Innan sju, jag vet inte hur mycket innan, började det smälla här utanför och skaka tillfälligt i väggarna. Det var anläggningsarbetarna som hade börjat fixa till runt vårt hus. De grävde och åkte med maskiner och jävlades. Fan vad de lät. jag ville gå upp och skrika åt dem att lägga av. Men samtidigt vill jag ju få fint här utanför. Nu i eftermiddag ligger det jord istället för grus runt vår lägenhet. Det tar sig sa mordbrännaren.... Det blir nog gräsmatta här också...


Dock fick grävningen en liten bieffekt. När jag skulle gå i morse var det bara Zlatan som var framme. Jag såg inte röken av brutus. M hade sett honom innan han gick och han var tvungen att mota bort honom från att smita ut. Men jag klev upp var han som bort blåst. Han syntes inte till. Jag letade lite men var tvungen att gå. Både M och jag blev oroliga så jag åkte hem på lunchen för att leta efter honom. Jag hittade honom under soffan, livrädd. Han stirrade runt sig och jag var rädd att något hande hänt, att han hade fått en hjärnblödning eller nåt, jag vet inte. Tror inte ens katter kan få det men många tankar snurrade. jag fick ut honom från under soffan och såg då hur han gick lågt som en ferarri och tittade rädd bort mot altandörren och gick försiktigt in mot kattlådan.Det var så uppenbart att han var livrädd för de som var utanför och jobbade. det lät ju jättemycket så jag förstår honom. ibland small det så högt att huset skakade. Det var inte så kul. Men det verkar som att de är klara nu med att lägga ut sand utanför vårt hus. Hoppas de går vidare till nästa hus i morgon.


Jobbet var lite stressigt i dag men semestern närmar sig med stormsteg. Det är bara 6 1/2 vecka kvar nu tills den 24 juli som är min sista dag innan semestern =) Det går så fort... och snart är det midsommar men man önskar ju att vädret kunde vara bättre. hoppas det tar sig...


//C

Av C&M - 7 juni 2009 21:31

Då så var man tillbaks i vardagen igen. Helgen var krävande, jobbigt med begravning samtidigt som det var jättekul att träffa släktingar som man inte träffar särskilt ofta. Det blir en konstig blandning när man ska begrava en släkting och sedan så är man så glad för att träffa sina andra släktingar. Det är svårt, men det blir tyvärr så när man har stor släkt som bor ganska långt bort. Helst skulle man ju vilja träffa dem under lite roligare omständigheter.


I morgon är det dags för jobb igen. Kommer kännas konstigt och kommer nog bli lite jobbigt att ställa om sig igen. Trots att jag inte har varit borta mer än en dag från jobbet så har det blivit någon sorts verklighetsflykt. Jag har varit så långt borta och så långt ifrån min vanliga verklighet. 


Vi hurde en film ikväll, skulle se en komedi. Men när M öppnade fodralet så var det en annan film i än den vi hyrde... skitkul...


//C

Av C&M - 4 juni 2009 23:35

Då ligger man i hotellsängen i Sundsvall. Vi åkte direkt efter jobbet idag så vi skulle slippa åka jättetidigt imorgon bitti. Därför sover vi i sundsvall och fortsätter norrut i morgon. Det känns lite konstigt och vemodigt att åka till Kramfors i morgon. Begravningar är aldrig roliga, jag skulle helst slippa menjag skulle aldrig kunna stå ut med att inte gå på den här begravningen.

Resan upp gick bra, men M var väldigt trött så jag körde hela vägen från Gävle och upp och han sov. Då, när det var helt tyst och radion spelade musik snurrade mina barndomsminnen runt i huvudet. Känslan av att vara på väg upp till Kramfors igen är konstig. Massa minnen från min uppväxt kom tillbaks, både från tiden på Kolbacksvägen 8 och när vi bodde i Borgholm. Det känns vemodigt. Tiden går så jävla fort. Insåg även idag att det i år är 10 år sedan jag tog studenten. Det är mer än 20 år sedan vi flyttade från Kramfors, men jag känner mig ofta fortfarande så liten. Allt var så mycket lättare när man var yngre och nu vet jag inte om livet är som jag vill att det ska vara. Var det så här det skulle bli? Jag har ställt frågan förut men jag ställer den igen. Varför har vi, människan som har utvecklat det moderna samhället, kommit på den korkade idén att vi ska jobba hela veckorna. Att vi ska jobba och pendla och oroa oss för jobbet mycket mer än vad vi är lediga? Hur har vi kunnat komma fram till att vi ska arbeta 8 timmar om dagen, fem dagar i veckan och bara ha två lediga dagar? Vem bestämde det? Vem gjorde det till världsordningen? Är det vårt protestantiska lutheranska samhälle som lägger de värderingarna på oss? Det kan det väl inte vara eftersom många andra kulturer har samma grej om inte värre. Kolla på Japanerna... det är väl de som jobbar typ 6 dagar i veckan. Och Amerikanarna, har de någon semester? Har för mig att de knappt tar  ut någon semester och att de inte har några direkta semesterlagar...


Äh, jag vet inte...


//C

Av C&M - 2 juni 2009 23:12

I morse vaknade jag med en sprängande huvudvärk. Jag mådde illa och hade lite yrsel. Yrslig har jag varit förut, och har käkat lite järntabletter för jag har trott att det har berott på järnbrist men jag har inte tagit några tabletter på ett tag så jag funderar på hur det ligger till med järnet egentligen. Det är så läskigt att bli så yrslig, jag kan inte ställa mig upp utan att det snurrar utan får bara ligga i sängen och försöka sova i stället. Jag insåg när jag vaknade att jag inte kan kliva upp och absolut inte köra bil till jobbet så jag la mig ner och försökte sova ett par timmar till. Yrseln försvann när jag vaknade igen, men huvudvärken och lite illamående fanns kvar men jag åkte iväg till jobbet i alla fall. Hade ingen lust att vara sjuk en dag till, det skulle betyda sjuk tre gånger inom loppet av fyra månaders provanställning. Det ser inte bra ut! Den här veckan är dock lite jobbig. På fredag är det min farbrors begravning och jag gruvar mig rejält. Jag vet inte hur jag kommer att reagera... Dessutom krestar mina tankar runt det nästan hela tiden. Det tär en del.


När jag väl hade kommit fram till jobbet fick jag veta att någon, någonstans i kista hade grävt av en kabel som gjorde oss helt internet och affärsystemlösa.... Det gjorde att det inte gick att göra någonting utom att svara i telefon. Det är såna gånger som man märker hur handikappade vi är i dagens datasamhälle. Vi fick lungt och fint sitta och ta uppgifter från alla kunder och i morgon kommer vi att få försöka lägga upp alla utbytesordrar och göra noteringar i kundkorten. Jag kommer hamna efter så dant... som tur är var det en ganska lugn dag på telefonen. Jag fasar för tanken på att det kunde ha blivit mycket värre. Vi får se hur det blir i morgon. Jag håller tummarna för att det är lugnt då också så jag kan komma ifatt med allt.


Idag har M varit så duktig och lagat mat och tvättat. Jag har hjälpt till lite grann, men inte så mycket som jag borde. Såna här gånger känner jag mig så lat och dålig men jag är skittrött när jag kommer hem... M verkar ha mycket mer energi än vad jag har... Jag önskar jag hade den energin men hela jag verkar vara helt kraftlös och utpumpad. Vet inte vad det är för fel just nu....Tack gubben, i morgon gör jag spagett i och köttfärsås the way you like it!


//C

Av C&M - 1 juni 2009 21:18

Sitter här och kollar på CSI, ganska spännande avsnitt. Det var ett tag sedan jag tittade på det. Lite tråkit att Grissom har slutat. Han var ett orginal.

 Jag har jobbat lite ikväll. inte särskilt roligt men jag var tvungen. Vårt affärsystem lade av med jämna mellanrum idag så jag hann inte göra något färdigt. därför har jag suttit en timme ikväll. Då känns det inte riktigt lika stressigt i morgon.


M har köpt nåt nytt tv spel, Recistance 2.... han skjuter ihjäl utomjordingar som försöker ta över världen tror jag. Känns inte så väldigt spännande och det är ett jäkla liv på det där spelet. Skjuta och bomber och annat skit. 


Nä, undrar om inte CSI har börjat nu igen. Hoppas det! det är i alla fall roligare än att titta på när M spelar spel...


//C

Ovido - Quiz & Flashcards