Alla inlägg under maj 2010

Av C&M - 23 maj 2010 23:43

vi köpte pizza ikväll. Jag var så sugen. Vi har varit jättenyttiga i flera veckor och i veckan bestämde vi att vi skulle lyxa till med en pizza i helgen. Det skulle vi inte ha gjort. Fy fasen va illa jag mår nu. Jag tog en ibakad med champingoner, räkor och skinka. Det var jättegott, i början... jag blev mättare och mättare och så tog jag den sista biten. Den skulle jag absolut inte tagit. Nu mår jag så illa så jag vill kräkas. har lite hjärtklappning och nästan meatsweats... Blä!!! Det blir inte pizza på länge nu, det kan jag lova! Nyttig mat here I come! Kan man bli liksom avvänjd och nästan allergisk om man inte äter det på länge? Eller blev jag bara för mätt?


Annars har helgen varit lugn. Igår var vi ute på baksidan hela dagen och gassade. Brände jag mig? Jajamän! har jag otroligt fula linjer på axlarna? Japp! Men det var det värt! Idag kom regnet och ett jäkla åskväder och nu är temperaturen nere på 10 grader. Kul! Snälla sommar kom tillbaks! När jag var yngre var jag allergisk mot värme och sol. Jag tyckte det var jättejobbigt men nuförtiden gillar jag värmen och har svårt att förstå när folk klagar på värmen. Enda gången jag kan tycka det är jobbigt är när man ska sova eller om man sitter på jobbet och det är kanonvarmt i rummet. Vi har solen på hos oss nästan hela dagen så det kan bli lite varmt.


//C

Av C&M - 22 maj 2010 12:40

Ligger ute på baksidan i solen och bara njuter. ÄLSKAR värmen och solen. Finns inget som heter "för varmt" för mig. Ju varmare desto bättre. Vet att det finns folk som lider av detta dock, då min farfar hade väldiga problem när hettan var tryckande och syrefattig och då led man med honom. 


Annars en härlig morgon med långsovning, brunch ute i solen och katter som njuter...eller rättare sagt katt....Den fjantige Zlatan (ni ser liknelsen med hans namne va?) blev rädd för nåt och ville in och vägrar gå ut nåt mer. Brutus däremot njuter som husse. Springer runt, ålar sig, jagar och äter gräs som en katt ska göra.


15 september smäller det igen. Leksand mot äckliga Mora. Derby direkt i allsvenskan. Härligt. Men tyvärr så är vi i Kroatien då men det fanns tydligen internet på rummet så kanske kan köpa matchen via nätet då? Heja Leksand!!


C visade mig ett hus på hemnet och önskade inte hon gjort det. Enligt mitt tycke ett perfekt hus. Men kanske lite för avlägset. Känns kanske lite konstigt att flytta igen nu också när vi precis flyttat till den här lägenheten. Men ska inte sticka under stol med att man är lite sugen.


Ha det gott i värmen nu och njut under tiden solen är framme....Speciellt du syster....


//M

Av C&M - 21 maj 2010 22:35

Jag har ingen aning om vad rubriken betyder, hörde den just på kulturnyheterna och M bytte kanal, men jag tyckte den var spännande. Hur kan hon hitta sitt ursprung där. Vet hon nåt som inte vi vet?


Annars då? Jorå, äntligen fredag. Det har varit en lång vecka tycker jag. Kanske beror på att det har varit en hel vecka, förra veckan var ju upphackad med lite ledigt mitt i och innan dess har det varit valborg och lite annat så man har ju blivit bortskämd med ledigt. Nu är det massa hela veckor fram till midsommar och sen SEMESTER. Jag måste erkänna att jag börjar räkna ner nu. 9 veckor kvar. Vecka 30 smäller det. M har semester från v.29 så han har bara 8 veckor kvar. Skiten är bara att det känns som en evighet tills dess. Fast det är ju 42 veckor sen förra semestern och när den var slut känndes det som en evighet tills nästa semster men nu är den bara 9 veckor bort.


Härligt nog har jag en semester i september också! Tupeci eller nåt sånt. Kroatien! det ska bli så nice!


//C

Av C&M - 20 maj 2010 21:59

Det är egentligen fantastiskt vad mycket historia det finns i Stockholm, och att man aldrig tar sig tid för att lära sig den. Det finns så mycket att titta på. Vi kikade precis på Sveriges nya historia eller vad det nu heter, och då pratade de lite om stockholm. Jag hade ingen aning om att alla regenter från Gustav II Adolf till Gustav V ligger begravda där. Livrustkammaren på Slottet innehåller enorma skatter och häftiga grejer att titta på. Mitt inne i city finns en bostad som ser likadan ut nu som den har gjort hur länge som helst. Varför tar man sig inte tid? Det är väl lika bra att vara ärlig. Jag orkar inte men nu har jag bestämt att vi ska ner i livrustkammaren och går i riddarholmskyrkan nån helg framöver. I flera år har jag dessutom sagt att vi ska åka ut till platsen där den tidiga staden Birka låg. Vi måste göra det iår!!


//C

Av C&M - 19 maj 2010 20:42

Nu ska jag gnälla! jag ska gnälla så mycket så mycket att jag ska känna mig helt tom när jag är slut. Vi hade föreningsstämma för vår nybildade bostadsrättsförening idag. Hur svårt är det att prata i sansad ton och försöka komma fram till något tillsammans? Hur svårt är det att lyssna på andra människor? hur svårt är det att ta till sig det andra säger? Tydligen jättesvårt måste jag meddela. Hur kan vuxna människor gnälla så mycket? Varför är en del så jävla trångsynta och varför har en 25årig kille med sig sin mamma till mötet? Stora frågor känner jag. Får jag svar? NEJ! för folk är dumma i huvudet. Helt kanonstörda och de kan inte se saker utifrån andras perspektiv. Vi har ett problem i föreningen och det är de gräsytor som finns. Det finns de på övervåningen som tycker att vi inte ska få disponera de ytorna för att då ökar vi värdet på våra lägenheter på ett sätt som de inte kan göra. Fine! ok, jag förstår att de känner så. Men borde de inte ha tänkt på det lite innan? Vi fick betongplattor. Betongplattor på uteplatsen. Märker ni hur sexit det låter? Vi la på trall och gjorde en altan för det fick man. Även fast vi höll oss innanför gräsmattan så höjde vi värdet på lägenheten. Är det fel då? Det tycker inte jag. Vill jag skydda vår uteplats från påträngande ungar vill jag kunna göra det också. Är det fel? Nej jag tycker inte det.


Jag ska även gnälla på gubbar som inte kan ta instruktioner från tjejer. Det är fan det värsta som finns och jag börjar tappa hoppet på mänskligheten.... Är folk så jäkla dumma?


Kan inte alla vara lika bra som jag?



//C

Av C&M - 16 maj 2010 20:51

Det är väl lite märkligt eller? I Soprtspegelns inslag om matchen mellan Kalmar FF och Helsingborgs IF pratades det enbart om HIF. Kalmar tog ledningen efter 6 sekunder och var bäst första halvtimmen och dominerade helt tills Mendes blev utvisad. Sen är det väl en självklar reaktion att man med en man mindre blir det mer tillbakatryckta laget och det är helt naturligt att HIF tar över. Dock hade KFF flera chanser att utöka sin ledning och var inte helt borta i andra halvlek. Detta speglades dock inte i sportspegeln. De tjatade enbart om hur överlägsna Helsingborg var och ängnade tiden åt att bara prata om dem. Inget om Kalmar. Men så har det väl alltid varit. Kalmar har 6 raka utan förlust, 3 raka vinster och är på uppåtgående. Det pinsammaste var 0-3 förlusten mot AIK hemma. Vad var det?? vad hände där?


Positivt var att 5200 personer hade tagit sig till Fredrikskans för att titta på matchen idag. Alla som har varit där vet att det inte är någon "walk in the park" utan en blåsfest utan dess like. Kalmar är den enda staden jag vet där det blåser runt hela tiden. Man har ALDRIG medvind för det blåser åt alla håll samtidigt. Jag hoppas verkligen den nya arenan drar mer folk och jag blev väldigt glad när det stod klart att den kommer ha riktigt gräs och inte sånt där konstigt underlag. Det ska lukta grönt och gräs när man går på fotboll en varm sommardag, inte bränt gummi!


//C

Av C&M - 16 maj 2010 14:33

Om jag gnällde förra helgen så är det inget mot vad det har gnällts här den här helgen. Våra nya grannar har haft besök av hela tjocka norska släkten och de har haft med sig alla sina 10 barn som de inte har någon som helst koll på. De springer överallt, uppe på vår altan och i trappan i vårt hus och precis framför vår altan. Ingen som helst känsla för respekt för andra människor. Fan va sura vi har varit. Men nu har de i alla fall åkt. Tyvärr så bor det en väldans massa barn här och de har föräldrar som inte förstår att man ska lära sina barn att visa hänsyn! Jävla curlingföräldrar!!!!!!! Så fort vi släpper ut katterna är det en flock ungar runt dem. Stackars Zlatan blir ju hur rädd som helst och vågar knappt gå ut längre, Brutus gillar det men han har gjort illa tassen och haltar lite och då gillar jag inte att ungarna far runt och stojar med honom.


Stackars lilla Brutus som går runt och haltar. Han började i torsdags, högertassen fram gick inte riktigt att stödja på. När han satt hade han tassen i vädret och tvättade den. Det har dock blivit bättre och i dag när vi klev upp tassade han runt som vanligt. Vi tog med dem på en liten promenix men då helt plötsligt började han halta ordentligt igen. Vad har hänt med lilla tassen? Det här är ett mardrömsscenario då han absolut avskyr veterinärer. Han klöser, fräser och bits när han är hos dem. Han som är så kelig och gullig annars blir galen, jag antar att de har att göra med alla lukter. Vi kan inte ge honom lugnande heller för det snetänder han på och blir aggro... Vad göra?


//C

Av C&M - 12 maj 2010 22:34

Nu har det beslutats att Lindgården, den gamla festvåningen på Djurgården, ska rivas. Jag säger inte så mycket om det, man kan väl se båda sidorna av myntet. Tråkigt att en gammal anrik byggnad som representerar Djurgårdens byggnadsstil väl ska rivas. Den har säkert ett stort värde och den skulle gärna få finnas kvar för mig. Samtidigt är byggnaden förfallen och ingen vill göra något med den så då är det ävl lika bra att riva den och göra nåt annat kul. Det senare har tydligen beslutats. Visst, bygget hotell... men måste det se ut som fan? Kan det inte smälta in lite i omgivningarna? Ett glashus? Nåt bättre kunde de väl kommit på, eller?


//C

Ovido - Quiz & Flashcards