Alla inlägg den 16 maj 2010

Av C&M - 16 maj 2010 20:51

Det är väl lite märkligt eller? I Soprtspegelns inslag om matchen mellan Kalmar FF och Helsingborgs IF pratades det enbart om HIF. Kalmar tog ledningen efter 6 sekunder och var bäst första halvtimmen och dominerade helt tills Mendes blev utvisad. Sen är det väl en självklar reaktion att man med en man mindre blir det mer tillbakatryckta laget och det är helt naturligt att HIF tar över. Dock hade KFF flera chanser att utöka sin ledning och var inte helt borta i andra halvlek. Detta speglades dock inte i sportspegeln. De tjatade enbart om hur överlägsna Helsingborg var och ängnade tiden åt att bara prata om dem. Inget om Kalmar. Men så har det väl alltid varit. Kalmar har 6 raka utan förlust, 3 raka vinster och är på uppåtgående. Det pinsammaste var 0-3 förlusten mot AIK hemma. Vad var det?? vad hände där?


Positivt var att 5200 personer hade tagit sig till Fredrikskans för att titta på matchen idag. Alla som har varit där vet att det inte är någon "walk in the park" utan en blåsfest utan dess like. Kalmar är den enda staden jag vet där det blåser runt hela tiden. Man har ALDRIG medvind för det blåser åt alla håll samtidigt. Jag hoppas verkligen den nya arenan drar mer folk och jag blev väldigt glad när det stod klart att den kommer ha riktigt gräs och inte sånt där konstigt underlag. Det ska lukta grönt och gräs när man går på fotboll en varm sommardag, inte bränt gummi!


//C

Av C&M - 16 maj 2010 14:33

Om jag gnällde förra helgen så är det inget mot vad det har gnällts här den här helgen. Våra nya grannar har haft besök av hela tjocka norska släkten och de har haft med sig alla sina 10 barn som de inte har någon som helst koll på. De springer överallt, uppe på vår altan och i trappan i vårt hus och precis framför vår altan. Ingen som helst känsla för respekt för andra människor. Fan va sura vi har varit. Men nu har de i alla fall åkt. Tyvärr så bor det en väldans massa barn här och de har föräldrar som inte förstår att man ska lära sina barn att visa hänsyn! Jävla curlingföräldrar!!!!!!! Så fort vi släpper ut katterna är det en flock ungar runt dem. Stackars Zlatan blir ju hur rädd som helst och vågar knappt gå ut längre, Brutus gillar det men han har gjort illa tassen och haltar lite och då gillar jag inte att ungarna far runt och stojar med honom.


Stackars lilla Brutus som går runt och haltar. Han började i torsdags, högertassen fram gick inte riktigt att stödja på. När han satt hade han tassen i vädret och tvättade den. Det har dock blivit bättre och i dag när vi klev upp tassade han runt som vanligt. Vi tog med dem på en liten promenix men då helt plötsligt började han halta ordentligt igen. Vad har hänt med lilla tassen? Det här är ett mardrömsscenario då han absolut avskyr veterinärer. Han klöser, fräser och bits när han är hos dem. Han som är så kelig och gullig annars blir galen, jag antar att de har att göra med alla lukter. Vi kan inte ge honom lugnande heller för det snetänder han på och blir aggro... Vad göra?


//C

Ovido - Quiz & Flashcards