Alla inlägg under januari 2010

Av C&M - 28 januari 2010 21:26

Den här veckan har känts så väldigt lång av någon anledning. Förmodligen för att jag var hemma sjuk i månads och tisdags. De dagarna var jättelånga. Släng på sömnsvårigheter på det så blir det jättelånga dagar. Idag är det dock jättekul, för en kompis sen jättelänge är här och hälsar på ikväll   . Det är kul!


Imorgon blir det fredagsmys för att orka vara vaken senare än tio imorgon kväll kommer jag förhoppningsvis somna innan två inatt. ZZZZZzzzzzzzzzz.


Sorry M om jag var elak mot din karriär. Du är världens bästa målis   


//C

Av C&M - 27 januari 2010 23:29

på Leksand idag. Efter mina positiva känslor igår så går de blå-vita ut och totalt förnedrar sig mot Troja/Ljungby. Underskattning samt att de överskattar sin egen förmåga beror förmodligen denna pinsamma förlust på. Motivation slår klass...återigen.


Går inte att åka på en skridsko och tro att man ska vinna lätt. Har varit i den sitsen själv under min aktiva karriär och då brukade det oftast gå på skit. Om man efter tio minuter märker arr det inte gick så lätt som man trodde är det väldigt svårt att ändra nåt, speciellt mentalt, och vända en match.


Bara att bryta ihop och komma igen, som kroppsstrumpan Elofsson sa en gång i tiden.


Ha det bra alla/M

Av C&M - 27 januari 2010 18:44

Min käre sambo hade ett riktigt utlägg igår här på bloggen. Inte visste jag att han var så engagerad och hetsig om det där, älsklingen borde stå på barrikaderna och slåss för de fattiga och kräva samhällsförändring   . Det är roligt när han hetsar till sig om grejor, även fast en del påståenden kanske inte är helt välgrundade gillar jag att vi står på samma sida i de här frågorna. Skulle bli ganska svårt att ha ett förhållande där man står på helt olika sidor tror jag. Särskilt när jag är som jag är och vill att alla ska tycka som jag, för jag har ju rätt... Det här syns kanske inte så väl när jag är i offentliga sammanhang, men fråga mina kära vänner om en juldagsfest som spårade ur i en politisk diskussion... den var inte vacker.


Jag kan dock säga så mycket som att det här med politik är hopplöst. Du kan diskutera det hur mycket som helst, men du kommer sällan få någon att tycka som du. De som hoppar fram och tillbaks mellan rött och blått block har inte riktigt förstått vad partierna står för och vad de olika blocken har för politik. Byta mellan folkpartiet och moderaterna kan jag väl gå med på men att hoppa från att rösta på  sossarna till moderaterna, som verkar vara väldigt populärt nu, kan jag inte riktigt gå med på. Då har man inte riktigt fattat och lyssnar bara på vallöften. I gunden handlar det om vilka värderingar man har själv. Det finns stora klyftor i vad "blått" och "rött" anser i grundläggande frågor. Det är där man ska titta, inte på vallöften.


//C

Av C&M - 26 januari 2010 21:23

av mig, M. Skriver kanske alltför sällan här men idag känner jag att jag bara måste. Läste ett mycket efterlängtat besked på aftonbladet.se; Spyker köper SAAB.....Jag jublar att jag även i framtiden, då det är dags att köpa ny bil, kan få köpa en SAAB. Fullkomligen älskar SAAB!! Har sedan vi ägde den första 9-5;an varit totalfrälst. När vi sen böt upp oss till en nyare årsmodell som går på etanol (vilket ger ytterligare drag i motorn) så är lyckan total vad gäller bilen.


Har pendlat mellan hopp och förtvivlan under de senaste månaderna och har mellanåt varit så heligt förbannad på GM som varit så fruktansvärt barnsliga under hela processen och bara lekt med känslorna hos de stackars anställda på SAAB som såklart skulle vara de största förlorarna om SAAB lagts ner. Och sen har ju regeringen varit löjligt passiva och det har känts som de i princip struntat ifall X antal tusen blivit av med sina jobb......Samma regering som dyrt och heligt lovade att arbetslösheten skulle sjunka om de fick makten. Det har ju verkligen funkat. Arbetslösheten är högre nu än när de tog över. Det enda som de lyckats med är att sänka skatten så de med högst inkomst (läs moderater och moderata politiker) fått mer över i lönekuvertet. Fick ett brev för nån vecka sen där det stod att jag skulle få 374 kr mer över efter skatt i fortsättningen. Jippi....Jag skulle hellre betala det i skatt och såg hellre att det går till förbättrad sjukvård, bättre socialt skyddsnät och hjälp till de som har det svårare än mig i samhället.
Men det är väl klart att de som har alldeles för höga löner för sitt jobb, politikerna, kämpar för skattesänkningar. I deras brev de fick från skatteverket stod det inte 374 kr, utan förmodligen ett fyrsiffrigt belopp, kanske ett femsiffrigt i vissa fall?

Nu har vi ju i och för sig haft en kris under -09 som inte varit till fördel för sveriges ekonomi. Men kris eller inte så ska inte omvänd Robin Hood-politik få bedrivas. De rika tar från de fattiga känns det som.


Nu till nåt mer positivt. Leksand. Mitt älskade Leksands IF. Äntligen ser vi ut att ha en målvakt som håller klassen att ta upp Leksand i elitserien. Lite konstig värvning idag dock av en äldre målvakt som back-up till Jocke. Virtta verkar vara en spelare som kan passa in. Rutin hos honom. Men det känns ändå som att det behövs en spelande back som kan sköta uppspel men även kan hålla rent framför målet.


Får väl se om ni orkat läsa ända hit, förmodligen inte. Kan hända att jag skriver nåt mer, kanske. Tar ju sån tid för mig att skriva med pekfingervalsen och har sällan tålamodet att skriva.


Tack för mig//M



Av C&M - 25 januari 2010 15:00

Idag har jag varit sjuk och hemma från jobbet. Nåt med magen... jag har mått illa och så några gånger. Det känns inte som någon magsjuka som jag har haft en gång förut men jag vet inte. Kan vara...


Problemet är att jag får så dåligt samvete när jag är hemma från jobbet och är sjuk. Där sitter de och jobbar och här ligger jag i soffan. Jag känner mig som en svag människa som blir sjuk. Utsatt och sårbar. Förut var jag sällan sjuk, men de senaste åren har jag dragit på mig lite smågrejer här och där. Har mitt immunförsvar blivit taskigt? Vad har hänt? Vissa är aldrig sjuka. M hade typ inga sjukdagar alls förra året. Eller, jo en vecka för ryggen men det är ju en helt annan sak. När jag var magsjuk blev han inte sjuk, när jag hade flunsa typ två gånger förra våren med feber och täppt i hela huvudet blev han inte sjuk. Vad är det? Hur kan man vara så motståndskraftig? Märkligt!


//C

Av C&M - 21 januari 2010 21:39

När jag lyssnade på Take That...  va livet var lätt då. Mellanstadiet leka och läxor, inget annat som störde. Det var livet! Här är en riktig klassiker som var som bomull i en tolvårings öron...


//C

Av C&M - 20 januari 2010 22:07

...vann idag Magdalena Neuner distansloppet i Antholz idag. Med tre bom vann hon med 5 sekunder före Kati Wilhelm. Hade helena varit med idag hade hon förmodligen vunnit igen...


Igår var vi och tränade för första gången på flera veckor och det känns idag. Julen har kommit mellan och massa gott ätande. Det har inte satt sig så mycket på vikten, nåt kilo har jag lagt på mig, men jag känner mig ändå plufsigare och tjockare i ansiktet. M har lagt på sig några kilo, men det kommer han snart tappa igen. Ikväll har vi ätit Moussaka, fast M köpte squash istället för aubergine. Han hade tydligen frågat mig igår om det är samma sak och jag svarade ja... snacka om tankspridd kanske. Men det gick det också. det var jättegott. nu sitter vi och knaprar morötter och dippar i lätt tzatsiki.


På tal om tankspridd förresten. Idag ringde en kund och hade probelm med sitt larm. Jag skulle byta ut hans central och det var bråttom. Ringde leveransavdelingen och sa att det bytet behövde göras snabbt och skickade ordernumret. När jag skulle käka lunch kom Molle och frågade om killen bara skulle ha en brandvarnare... Va?!? nä... en central sa jag... Jag la tydligen ett byte på en brandvarnare istället för en central. Duktigt Cicci! Det ordnade sig ju men pinsamt och om det inte var så att kunden skulle hämta den hos oss hade det ju inte märkts och han hade fått hem en brandvarnare istället för central...


//C

Av C&M - 19 januari 2010 23:24

Två tonarskillar dömdes idag för tortyrliknand misshndel på en jämnårig pojke. De hade bundit fast honom och slagit och sparkat honom. Hur smart var det? Trodde de att killen inte skulle säga nåt efteråt? Där börjar de här killarnas intelligenta resa. Den fortsätter med att de även filmade misshandel och... hör och häpna.. de la ut den på nätet efteråt. Hej åklagaren... varsågod!! här finns bevis mot oss!  Idioter! När de sedan sitter i rätten säger de att några okända män sa till dem att misshandla och lägga ut det på nätet för att bevisa att de gjort det. Okända män?? vad skulle de få för att de gjorde detta? på något sätt bör de väl kunna få tag på männen som kan styrka deras berättelse... eller? Blir det bättre av det? Nä...


Över till nåt annat. Idrottsgalan igår. Helt rätt att Helena Jonsson vann. Men jag kan inte låta bli att tänka att hon kunde ha vunnit med ännu mer än 67 procent. Jag tror att hon som kom fyra i omröstningen, Helena Jansson, fick många röster pga av namnliketen och att de hade 07 och 08 i röstningsordningen... Morgan Allings tacktal åt Zlatan var pinsamt. Jag kan inte förstå heller hur Zlatan kan vara vår näst populäraste idrottsprofil... Nog gillar jag Zlatan men är han så jäkla bra för Sverige? han spelar ju inte i landslaget längre. I stort sett alla andra idrottare gillar att tävla för sverige. Helena Jonsson tävlar för sverige varje helg...


//C

Ovido - Quiz & Flashcards