Alla inlägg den 21 februari 2009

Av C&M - 21 februari 2009 21:50

Den mest händelserika lördagen på länge är snart över. Som M skrev tidigare hade vi besök idag. När man har främmande går tiden och dagen så fort. När de som hälsar på dessutom kör 40 mil tur och retur för att komma hit så vill man se till att det blir så bra som möjligt. Givetvis blir det full fart när det är små knoddar med, och idag var inget undantag. Vi har ju inte så stort så det kan inte vara lätt för en liten kille som är van vid ett hus att anpassa sig till några få kvadrat där det dessutom är sex stora människor som försöker få plats.


Som ni kan se på M:s bilder nedan sitter vi vid vårt vardagsrumsbord. Det rummet ni ser är i stort sett det sällskapsutrymme vi har. Det blir trångt! Men finns det hjärterum så finns det tjärterum som dom säger. När man dessutom har ett toklitet kök gäller det att plocka undan så fort man kan så man kan fylla på med nytt. Det var hursomhelst en mycket trevlig dag och som vanligt blir det så tomt och tyst när man har haft besök och de åker. Man vänjer sig så fort vid sällskap. Nu sitter vi här och vet inte riktigt vad vi ska göra. Det är inget på tv, bara filmer man har sett. Kanske kikar lite på "little miss sunshine" om en lätt dysfunktionell familj, för övrigt en mycket bra film med Steve Carell som är lite av en personlig favorit. Tror det lutar åt något spel, för det känns lite tidigt att gå och lägga sig. Vi får väl se.


När vi har haft främmande och man blir ensam igen känns det så tråkit och då tänker jag på min lilla mamma som sitter ensam på kvällarna när hon inte jobbar. Det skulle kännas lite bättre om jag visste att hon inte kände sig ensam och utsliten och överjobbad, eller om hon fanns lite närmare. Nu tar det sån väldig tid att hälsa på. Flera timmar i resväg. Och när vi får besök en längre stund, några dagar eller så, är vi båda upptagna med jobb och är trötta när vi kommer hem så man hinner inte riktigt umgås. Det är nackdelen med att bo här. Det är långt från familjen. Dock finns det många fördelar också.


Oj vad trött jag blev nu. Katterna är också utslagna, de bara sover och sover.


 I morgon blir det förmodligen skidor hela dagen. Kan inte tänka mig att någon av oss har ork att göra något annat. Dessutom är min hals inte riktigt som jag vill. Den är väldigt öm. Det gick inge vidare för våra vinteridrottare idag. Kalla blev åtta, Ekholm va slut i kroppen och Anna-Maria Nilsson sköt bort medaljchansen med fem bom i liggande skytte. Jag förstår inte hur någon kunde tippa Kalla som medaljör i dubbeljakten när den börjar med klassisk stil. Hon är inte särskilt bra i klassiskt och hamnade långt efter från början. Det finns ingen chans att ta igen så mycket tappad tid. Varför kan de inte skifta ibland, börja med frisil och ta klassiskt på slutet. Då skulle fristilsspecialisterna ha en chans också. Ja, ja nu är det nya tävligar i morgon och vi håller tummarna för herrarna som kör stafett och ACO-Z och Helena Jonsson som kör masstart. Därefter kör herrarna dubbeljakt. Där har Anders Södergren en reell chans. Vi får se hur det går för Johan Ohlsson.


Tack för en trevlig dag och kram på dig mamma, Love u. Hon använder dock inte internet så hon ser inte det här men i alla fall... Det är tankten som räknas. 

Av C&M - 21 februari 2009 21:15

Idag så har vi haft besök av mamma, alfred, mormor, syster och hennes lilla guldklimp Virre.


Hade en skön och trevlig dag med mycket fika. Åkte ut och visade dom vår nya lägenhet och så en snabb sväng över till Barkarby där syster skulle leta efter en till "Svante" till lilla Virre. Sen hem igen för lite mat och mer fika.....Vi bjöd dom på en tacopaj och det blev en ny smakupplevelse för mormor då hon enligt egen uppgift aldrig ätit tacos i nån variant. Hon verkade gilla det och vem vet, man kanske blir bjuden på tacos nästa gång man hälsar på ;-)


Och sen var det full fart på min underbara systerson hela tiden. Katterna blev klappade av honom och dom njöt av uppmärksamheten och hade stort tålamod med honom trots att dom var väldigt fundersamma vad han var för någon. Dom är ju inte så vana vid barnbesök. 


En underbar dag helt enkelt. Tack mamma och Alfred för kortet med innehåll. Tack mormor för lotterna och det tidigare bidraget. Tack syster, för ramen som ska fyllas med bilder av Virre, skicka gärna några snart....Och så även ett stort tack för du födde Virre. Han är underbar.


Och så en stor kram och puss till Cicci som bakade och fixade inför och under dagen...*kram på dig*


//Micke


Ps. Lite melodifestival oxå var det ja......Sämsta delfinalen hittills...Bara EMD får godkänt...resten kan spolas.....Gillar mellanakten dock. Inte lika bra som Björn men bra klass på det.Ds

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards