Alla inlägg den 29 mars 2010

Av C&M - 29 mars 2010 17:51

Och så idag kom domen...Om det kan kallas för dom...25 000 är skrattretande lite för AIK-fansens uppförande. Återigen klarar sig AIK så lindrigt undan efter att fansen inte kan hålla fan på sig. Det är bara ytterligare ett bevis på att storstadslag gynnas och att det är klåpare som delar ut straffen.


Djurgården fick ett kännbart straff efter skandalen mot Assyriska förra året. Men det ska inte spela nån roll om det är en person eller tretusen som kommer in på planen. Det är lika illa och arrangemanget som klubben står för har fallerat. Då ska klubben straffas!


Har varit inne på storstadslag kontra "landsortslag" förut och kommer dit igen. Om detta skett i Ejendals Arena så hade hela hockeysverige, i synnerhet AIK, skrikit efter tomma läktare och bötesbelopp med sexsiffriga belopp. Och det hade det blivit, sanna mina ord. Finns inte en sportslig chans att nåt annat lag än AIK klarat sig undan så här billigt.


När jag ändå är inne på storstadslag kontra landsortslag så är det bara att kolla i kvällstidningarna efter Kalmar FF;s senaste match. Nanne Bergstrand försvarar då sin spelare, Sobralense, som blir utvisad (rätt korkat) och menar på att domaren har eldat upp stämningen under hela matchen. Nanne SKA försvara sin spelare som inte precis skallar ner domaren och sparkar på honom utan bara lätt nuddar, mage mot mage, domaren och blir utvisad för detta.

Var vill jag då komma med detta? Jo. Har upprepade gånger suttit och lyssnat på Rikard Norling, Sören Åkeby, Paul Lindholm, Tony Gustavsson, Stuart Baxter, Mikael Sthare och så vidare (tränare för stockholmslag nån gång under de senaste 10 åren) i intervjuer då de försvarat sina spelare och även då efter utvisningar, uttalanden och huvudlösa saker och då har det inte alls blivit nåt ramaskri och rop efter avstängningar!


Blir bara så trött då det hela tiden favoriseras i kvällspress, i disciplinnämnder och i förbund mot lag som inte kommer från Stockholms- och i vissa fall från Göteborgs- och Malmöområdet.


Det är på landsbygden och i mindre orter där intresset finns. Folk kan sköta sig i dessa mindre orter. Sällan skandaler. Inga huliganbråk. Bara ren kärlek till sporten.


Men dom få gånger som det händer nåt...då ska huvuden rulla och klubbarna ska skinnas på pengar i form av böter. Men det är ju sant...varför ska fattiga AIK få rejäla böter? Är ju så synd om dom. Var ska dom få in pengar nånstans eftersom dom inte har nån publik? Och dom som väl är där skämmer ju ut sig.


Heja Leksand...Nu går vi upp!!

//M

Ovido - Quiz & Flashcards