Alla inlägg under augusti 2010

Av C&M - 19 augusti 2010 22:53

Litet svar till min systers blogg...


Don McCleans original, 1972;


Madonnas cover av American pie, 2000;


Helt olika versioner men båda lika underbara. Enligt min mening ska en cover göras på ett annorlunda sätt, med annat sound, egen tolkning och inte helt rida på den framgångsvåg som hiten hade då den spelades av originalartisten.


Dessutom är tidsaspekten en viktig ingrediens. Trettio år skiljer dessa versioner åt, vilket jag tycker är optimalt. Det Darin gjorde med "Viva la vida" var så horribelt så det kryper i mig då jag hör den. Coldplay spelade in den 2008 och ett år(!!!!) senare så kör Darin in den i en trummaskin (köttkvarn) och maler den till medioker låt med ett j-vla stönande och tjänar på så sätt, helt oförtjänt, massa pluspoäng hos småtjejerna. Är inte svårt att göra en hit då.


Ett kort exempel till; EMD;s så kallade tolkning av Eagle-Eye Cherrys "Save tonight". URUSELT!!!


Är man gammal grinig gubbe måste man leva upp till det   


//M

Av C&M - 19 augusti 2010 21:40

Jag tror aldrig jag har sett en så skruvad serie som Family Guy. Den är riktigt knäpp. Kika på ett avsnitt nån gång så får ni se vad jag menar. En talade intellektuell hund och en talande bebis som vill döda sin mamma. Det är sjukt men också jäkligt roligt!


Efter den här veckan är jag helt slut. Det är väldigt krävande att lyssna aktivt i så många timmar men det är också väldigt roligt. Vi har haft en utbildning idag och igår som verkligen har gett mig några tankeställare. En sån kurs borde alla som jobbar med kundservice gå. En dag till, sen är det helg. Konstigt.


//C

Av C&M - 18 augusti 2010 21:54

Jag har inte riktigt kunnat lista ut varför man har uppfunnit tvål som redan är skummad när man får den i handen. Jag tycker det är lite knepigt. Den är ganska sträv och man får ta ganska mycket för att få ut det över hela händerna. Enda anledningen jag kan komma på till detta påhitt är attt det sparar på vatten om man bara slår på vattnet när man ska skölja händerna. Finns det några andra anledningar?


Första dagarna på jobbet har varit massiva. Grymt mycket att ta in men så är det ju i början. Det blir säkert kanonbra!


Fasen vilket bra val av tränare AIK har gjort. Han verkar vara riktigt sympatisk.


//C

Av C&M - 15 augusti 2010 19:21

Just nu har VH1 en countdown med världens bästa videor. Den här dök upp. Varför??


//C

Av C&M - 15 augusti 2010 17:00

Idag har jag invigt min nya bakmaskin. Va den är bra. Jag bakar de här bröden, men om det är någon som är sugen på att prova, glöm 6dl vetemjöl. Det behövs minst 8 dl, annars bli degen alldeles kladdig och ohanterlig. Jag tog precis ut den första plåten ur ugnen, får se hur de smakar sen.


Det börjar dra ihop sig. om 16 timmar ska jag vara på mitt nya jobb. Är ganska nervis. Jag hoppas det går bra.


Såhär glad var M när vi var i Borgholm...

 

Den här enomra spindeln satt utanför lägenheten. Han flyttade sig mellan olika ställen. Den ser kanske inte så stor ut men det var den största spindel jag har sett som inte har funnits på djurparker och djuraffärer...


Vi tog en tripp till Malmö, men stannade först i Lund och körde vidare till Smygehamn.

Lunds domkyrka. Den är lite mystisk.

 

Här har vi hela Sverige bakom oss.

Middag på Lilla Torg


När vi åkte hem var Zlatan helt hopplös. Han skrek och skrek så vi fick ta ut honom ur buren och ha honom i knät. Då höll han sig lugn. Vi tycker dock inte om att göra så. Det är för katternas egen säkerhet som vi vill ha dem i bur men ibland orkar vi helt enkelt inte höra hans jamande.

Zlatan i M:s knä.


Det var vår semster i korthet.


//C

Av C&M - 14 augusti 2010 22:15

Va vi har haft det bra de senaste 3 veckorna. Innan semestern var jag helt slut. Jag var lite förvirrad, tappade ord och allmänt trött hela tiden. Nu är jag utvilad, ganska klar i huvudet (förutom att jag sa till M att katterna förmodligen jagade nån fisk ute... skulle va fågel) och taggad för mitt nya jobb på måndag. Det känns så overkligt och skitkul att jag ska börja på nytt jobb. Helt sjukt! Vi får se hur det blir, men jag hoppas det blir lite annorlunda än mitt förra jobb. De första veckorna har vi utbildning, det blir nått nytt för mig. Tidigare har man mest slängts in i arbetsuppgifterna. Nu ska vi ha riktig utbildning, typ skolbänken. Mycket roligt som händer nu. Sen, om fyra veckor, åker vi till Kroatien. Läste precis nåt lugnande om att det har varit några vithajattacker där de senaste åren. Det finns både vithaj och sandhaj där... Känns lugnande. Det är shark week på animal planet. Kanon! det gör mig inte nervös alls... det fattas väl bara att de börjar visa katastroffilmer om flygplanskrascher också. Då kommer jag nog noga överväga att använda avbeställningskyddet. Fast jag tror det bara gäller om man blir sjuk eller nåt sånt.


Vi har varit duktiga och lagt på oss en del under sommaren och våren. Nu är det dags att bli av med dem. Vi har beslutat oss att köra Martin Lidbergs powerwalk program och vi ska dra ner på maten. Här ska gås ner i vikt!!


//C

Av C&M - 4 augusti 2010 19:36

Bara för att jag kan ska jag blogga lite från bilen. Vi är på roadtrip i Skåne, på väg till Maria i Malmö. Vi började i Kalmar på förmiddagen, stannade i Karlskrona och tittade på lite uniformer, fortsatte vidare mot Lund och kollade in Sveriges sydlligaste punkt: Smygehamn/Smygehuk. En riktigt trevlig dag som ska avslutas på nån resturang i Malmö. _Bilder kommer väl så småningom. I morgon ska vi göra Malmö!


//C 

Presentation

Omröstning

Röstade du på Sverigedemokraterna?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards