Alla inlägg den 11 april 2010

Av C&M - 11 april 2010 22:27

Hur fan kan det vara ett bra sätt att promota en SM-final genom att säga final mellan storstad och landsort? Jönköping är ju en skapligt stor stad. Det skulle vara en annan sak om det var final mellan Djurgården och Rögle... eller Oskarshamn eller nån annan mindre ort. Men att kalla Jönköping landsort, det är fan att klanka ner på oss som verkligen är från landsorten... Vad fan är Borgholm om det inte är landsort? Ingenting? Dumt kanal 8!


//C

Av C&M - 11 april 2010 19:28

Eller nja, jag kanske tog i lite i rubriken, men jag tycker att seriesystemet som det ser ut idag är fruktansvärt orättvist. Jag tycker man ska ta efter fotbollen och låta det lag som vinner serien driektkvalificera sig till nästkommande serie. Som det ser ut idag ger det ingenting att vinna en serie inom ishockey. I i stort sett alla andra sporter är du direktkvalificerad till nästa division om du vinner serien men inte i ishocky. Varför? Jo, för att feta bolagsdirektörer hos Färjestad, Djurgården, HV71 mfl tycker att det är alldeles för farligt att ha det så. Då skulle de ju kunna förlora pengar. En del av dem vill till och med stänga serien. Det skulle vara förödande för svensk hockey, ingen variation och inget att spela för. Samma lag varje år. Inom fotbollen blir det ju lite variation, minst två lag åker ut och två lag går upp.


Visst, kvalserien är en rafflande tillställning som gagnar svensk hockey mer än det fruktansvärt utdragna och tråkiga slutspelet. Men ta årets kvalserie. Det var länge sedan den var så dålig. AIK går upp efter att ha förlorat 3 hemmamatcher. De gick upp på 17 poäng... Maxpoängen är 30. Vad ska ett sånt dåligt lag upp i elitserien att göra egentligen? De kommer ju spela ny kvalserie nästa år. Fast probelmet är inte att lagen är dåliga. De är oftast bättre än de visar i kvaleserien. Leksand vann båda sina matcher mot AIK, de tog poäng mot både Rögle och SSK men förlorade matcher mot både Almtuna och Växjö. Det skulle egentligen säga att Leksand är bättre än AIK och borde vara laget i Elitserien, dessutom vann de ju serien och är bättre över en hel säsong men det ger ingenting att vara bästa laget. Egentligen borde det införas nån gräns av något slag. Minst 20 poäng i kvalserien annars är laget för dåligt. Äsch jag vet inte, jag tycker bara att det ska premieras att vinna en serie. Direktuppflyttning.


Och hur går det då för AIK? som jag skrev förut, de kommer spela i allsvenskan 11/12 igen... Leksand tar deras plats efter nästa års kvalserie.


//C

Av C&M - 11 april 2010 18:15

Det var faktiskt nära...

Men jag unnar verkligen INTE AIK elitserieplatsen. Förlorar man tre matcher på hemmaplan i en kvalserie ska man inte gå upp.

Och sen HATAR jag verkligen deras ramsa; "vi är överallt....."...Sämre ramsa finns inte....

Grattis till elitserielagen...Istället för att sälja ut när Leksand kommer så tappar ni publik då inte folk törs gå på hockey då råttornas huliganer kommer och förstör för alla.


Fruktansvärt bitter nu och så besviken på Leksand som inte vann mot skämtet Växjö borta i förra omgången.....Då är man inte värd en elitserieplats...men det är fansen..

Dags att börja om för Leksand och satsa på framtiden och inte titta i backspegeln och ta spelare som hade sin storhetstid för 4-5 år sedan....Så trött på det nu. Fram med krigare med hjärta för leksand som spelar för laget och inte för lönen.


Längtar tills nästa kvalserie....Revansch!!!

//M

Presentation

Omröstning

Röstade du på Sverigedemokraterna?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards